>

Nya bloggen

Här hittar ni Ankan nu:

KLICKA!


Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

valborg

Valborgsmässoafton tillbringades i Sala med jobb (golvläggning), shopping, grill och kase med vårsång vid Sofielund. Det sistnämnda är Salas svar på Älvåsa, typ. Det var mycket trevlig men kanske lite konstigt att komma nerlufsande dit och vara lite smått "gla i hatten" av grillvinet. Nåväl, vi skötte oss exemlariskt och vågar oss absolut dit nästa år igen!
  
Uppdatering: Har startat en ny blogg, klicka HÄR!
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

tårarna rinner...

För att SOLEN skiner så underbart på oss! Idag fick jag trevligt lunchfikabesök ute i trädgår'n. Det känns som att det inte går att få nog av utevistelse och frisk luft.Jag har även varit till Solrosen med sju pinfulla kassar med kläder, leksaker, skor och allt möjligt från Sala, Uppsala och Offerbo. Hittade sex fina glas som blev mina för 90kr.Dom ser helt oanvända ut och etiketten vittnar om att det är Checkoslovakisk Chrystalex, vad nu detta är!? Tjeckien är ju kända för sin kristall, så why not.

Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

storkillen

Det är svårt att fånga 6-åringar på bild, men jag lyckades till sist! Vi firade redan i måndags men imorgon smäller det på riktigt.

GRATTIS IVAR PÅ 6-ÅRSDAGEN!

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

soligt påskfirande!

En underbar påskbuffé i Mångsbo som alltid bjuder på något nytt och spännande inslag. Detta år var det kanin och wasabilaxrullar. Hela gänget var samlat och vi njöt av det underbara vädret och av att leka och umgås. Löjliga familjen, eller...Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

skärtorsdagLedig dag. Maja är hemma. Jag struntar i att påskstäda, plockar in lite vitsippor istället. Tar och öppnar några sillburkar och kokar ägg som vi äter ute i solen. Låter som det kan bli en himlans skön påskhelg!

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

trollskogen är blå!Idag blev jag påkörd av en smitare på Gränbyparkeringen. Surt. Det blev fula repor förstås. Tur att dom inte körde över mej, försökte jag lite fint till gubben...Men han blev inte arg, lite kanske. Han var nog mera impad av att jag tvättat bilen helt själv, i en biltvätt. ;)

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

gröt e' gött de'Med en stadig grötlunch i magen går trädgårdsarbetet så mycket lättare. Men man blir väldans trött av att vara ute så mycket. Det är ovanan förstås. I vinter har det ju varit ut och in från bilen och kanske en promenad om vädret tillåtit. Snart dags för soffan, undrar hur länge det dröjer innan man tittar in i huvudet!?
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

vilken dag!Strålande solsken! Kongo och jag har solat hela dagen. Ibland har vi plockat kvistar, men dom ville Kongo leka med så han tog krokben på mej, sen tog han hela bunten. När vi blev törstiga tog jag en kaffe och Kongo tog en rejäl klunk ur dammen. Vi har lärt oss idag; att crossåkare är farliga, ekorrar är ettriga, lövräfsor är monster och att inga cyklister hör hemma på våran gård!

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

rostigtOm man är ruskigt förtjust i rostiga saker, betyder det att man börjar bli lite rostig själv!? En liten fundering bara. Men det är bara en av de saker som gör mej lite smått "orolig".

Vad sägs om:
Att det godaste jag vet är; helt plötsligt, morsans hemgjorda sylta.
Att jag grinar så tidningen blir våt när jag läser en okänd människas dödsannons.
Att november är min favoritmånad med dimma, fukt, jorddoft och mossa.

Men att synen blivit sämre, att det dyker upp mycket vitt i kalufsen och att magen och tuttarna liksom "växt ihop" är jag inte ett dugg bekymrad över.
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

vårsysslorMannen ägnar sig år bilvård och jag åt att hänga tvätt ute för första gången i år. Det är så roligt att gå runt och titta i trädgården och se hur det börjar knoppas och spira överallt. Nu gäller det att hänga med och ta tillvara all tid och bara njuta av allt som händer i naturen.Tog fram hojjen, och det ser nog ut att behövas lite cykelvård också. Eller inte.
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

vårvindar friska

Det blåser som katten ute! Men det är väl bra, kan jag tro, så snön försvinner fortare. Här hemma i våran skogsglänta har vi ganska mycket snö kvar. Jag har skottat runt i snöhögarna och då händer det grejer kan jag lova! Man kan riktigt se hur allt bara smälter ihop. Nu får vi hålla tummarna för att det blir solsken i helgen. För nu vill jag sitta i solen och njuta av en kopp kaffe och inte göra nånting, nånting alls! ;)Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

kompensationKompenserar helgen, som gick i lättjans tecken, med lite bullbak.
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

söndagsbilder

Igårkväll hade jobbtjejerna en underbart trevlig kväll hemma hos Milla. Vi käkade gott, lekte paketleken och badade bubbel. Känner mej lite trött idag, är inte van att skratta så vansinnigt mycket och dricka så vansinnigt goda viner... ;) 

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

fredag

Den här fredagen har bara flygit iväg. Jag hade en trevlig dejt på Solrosen med väninnan på eftermiddagen. Den sedvanliga räkmackan blev det, och fredag som det var, så lyxade vi till det med värsta goa kakan bakefter...Nu ligger maken i sängen med matkomasnarkningar...Jag ska ta och väck'an nu till "Så ska det låta".

Have s nice friday, my friends!


Grekiska biffar, tzatsiki och klyftpotatis.


Ooops!
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)