>

Ett Gott Slut



...och en god början på 2010!
Det nya året kommer att bjuda på fruktansvärda nyttigheter.

See you next year, my blog pals!
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

mötet

-16 grader och solsken. Helge och jag trotsade kylan och begav oss på en härlig promenad efter våran "E4:a". Där mitt i skogen möter vi 2-åriga Norsvensken Skog-Johan med husse Per Thalin och kompisar. Helge fick med dom på bild. Ett underbart möte! Hela skogen doftade häst, bjällrorna pinglade och snön yrde runt hovarna.



Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

är julen slut nu?

Tog en promenad i snövädret. En tänkarpromenad. Tänk vad en promenad kan rensa hjärnan egentligen. Allra bäst i småstorm, regn eller snöväder. Idag kom jag på att det behövs in mera romantik i sovrummet. Stackars Åke! Ja, det blir ju han som får börja måla och dona igen. Alltså jag tänkte inte ordagrant utan lite mera inredningstänk...
Först ska spegelbyrån målas om. 50-talet ska bort och bondromantiken in! Ska ge bort vissa delar av inredningen till en som kör 50-tal rakt av...Två kommoder ska inhandlas till sängbord. Tänk om jag skulle hitta två gamla...;)
Har även kommit på hur jag ska pimpa sänggaveln!
Ett vitt virkat sängöverkast kanske man kan hitta på Tradera.
Men jag får nog lugna mej lite för än är väl inte julen slut? Eller!?


Märkas bör att jag använder västen även dagtid. Jag tänker på bilisterna! Det kan bli dyrt för dom att köra över en byfåne. Det finns inte så gott om dom längre...

Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

Anne på Grönkulla race



Sett halva boxen nu. Ska ta en pizzapaus (hemgjord!) och fortsätta sen...Jag grinar och skrattar om vartannat. Man bara älskart! =)
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

julen i bilder

Lugnet har lagt sig i byn. Tomtemor och tomtefar är trötta. Alla nissarna har åkt hem till sitt. Kvar är halvätna chokladaskar, slatttar av julsnaps, rödbetsfläckiga dukar och julmustkladdiga golv...Precis som det ska vara efter en riktigt härlig familjejul!


Ivar visste inte riktigt vad han skulle hugga in på. Det fanns ju inte plats för så många köttbullar efter all choklad till glöggminglet...


Lite läskig var tomten allt, trots att han lät lik Martin på rösten...


Lilly fick en gura, föräldrarna öronproppar...;)


Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

GOD JUL!



Önskar Gammeltomtarna i Offerbo!
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

dra åt skogen!

I en stor artikel i UNT idag tar man upp fenomenet att vi människor vistas allt mindre i skog och natur. Biologiskt är vi ju fortfarande skogsmänniskor och trots att vårt land består av 60% skog så vistas vi allt mindre i skogen!

Tur att detta inte gäller mej, tänker jag. Jag springer ju runt i skogen hela tiden! När jag kommer lite längre i artikeln läser jag: "i stället förenklar vi naturen genom att ta in den i hemmen och pynta med"... What, det är ju mej dom skriver om! Jag är alltså ingen riktig skogsmänniska!

Enligt statistiken har skogsbesöken minskat med en tredjedel på 20 år. Vi måste bättra oss och vistas mera i skog och mark på ett mera spontant och naturligt sätt. Vildmarksäventyr och överlevnadskurser i all ära, men det är nog mera "bara vara i skogen" vi ska bejaka.

Ta med ungarna ut i skogen. Knuffa omkull dom i mossan! Krama en tall. Pussa en talgoxe. Peta på älgbajsar! Ät Stensöta tills ni spyr. ( sen kan ni nog med ett godare samvete ta in lite av naturen också i form av granris och mossa..)





Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

ett ljus i mörkret

Tog en bild på ljuset i den gamla stallyktan ute på bron. Har aldrig sett detta förut. Det måste vara kylan som gjort det fina nätmönstret av stearin.



Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

julsnaps?



Har ni tänkt på att ättiksflaskan har fått ny design. Väldigt snygg, ser nästan ut som en julsnapsflaska.

I bakgrunden skymtar min käraste och finaste kakburk, som jag trots motivet har framme året runt. Har fått den av mormor. Den är väldigt gammal. Det kanske är någon som kan fastställa åldern?




Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

tidigt...

Fyra dagar innan julafton...Så tidigt har aldrig granen varit på plats förut. Men varför inte, julen är ju så kort så det gäller att njuta. Granen var kraftig i år och den luktar gudomligt!

Nu gäller det att komma ihåg att njuta också! Det är lätt att falla in i julstressen fast man inte alls behöver.


Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

vår nya vän

Bruse har flyttat in! Som ni ser på bilden så står han troget vid dörren och väntar på att bli utsläppt...
Jag tycker att -16 är lite väl kallt, så han får nog gå ut själv ikväll...



Han fanns även i denna färgställning. Men alla vet ju hur svag matte är för grangrönt...


Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

källarfynd

Jag visste att jag inte hade kastat den! Svärföräldrarnas gamla köttkvarn. Rostig och dann hittade jag den nere i matkällaren, undanskuffad bakom en massa bråte. Nu är den renskurad och har fått första parkett i köket. Hoppas att Karin ser och minns all köttfärs hon malt på denna...
Så varm man blir i hjärtat av gamla saker med så mycket historia bakom sig.


Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

1986-12-16





Världens snöväder var det för 23 år sedan också...vi vågade inte köra hem från BB själva, så vi tog en taxi hem. Det var Lennart Forsberg i egen hög person som körde ekipaget. Det var underbart att få en julbebis! Det kändes som jag hade fått ett Jesusbarn...Allt var förtrollat...
Det måste vara därför som själva födelsedagsbarnet också älskar julen.

Grattis gumman, vi kommer ikväll!

Kollla mina glasögon..hahaha, att jag inte skämdes!
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

...och så kom snön...

Lagom finns inte längre, verkar det som. Det var ju sommar tills igårkväll. Sen PANG, vinter direkt! Tur att julgranen är kirrad, hihi!

Jag har gjort veckans goda gärning idag. Skjutsat min goda granne Vanja till tandläkaren och väntat på henne då hon gjorde sin lååånghandling...att offrat två timmar av min evinnerliga fritid för en god sak känns bra.

Åke har börjat jobba lite denna vecka. Det känns som attt det blir mera ordning på dagarna nu. Ska knåpa ihop en tårtbotten, tror jag. Födelsedagskalas på Bruno Liljefors tomorrow...

See You!
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

julkapp till mej

Jag förbannar mej själv att jag inte köpt den tidigare. Då har jag kunnat tittat varje dag under sjukskrivningen. 612 minuter Anne på Grönkulla! Julen är räddad! Undrar vad mina gäster kommer att tycka om att Tv'n är ockuperad... ;)


Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

Trevlig Lucia!



Ingen livs levande Lucia, men ett gott lussefika blev det iallafall.

Undrar om mina kära jobbarkompisar är sugna på nåt fika idag... ;)
Hoppas Ni hade en trevlig kväll!




Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

var tog dom vägen?

Idag tog UNT upp problemet i ett dubbelsidigt reportage. Var tog alla stjärngossar vägen? Det är en fråga som jag har funderat över i många år. Det finns inga stjärngossar i Luciatågen nuförtiden. Är det töntigt? Är det föräldrarna eller barnen själva som är av den åsikten? Det är synd tycker jag. Ett luciatåg ska ha ett antal stjärngossar! Tvinga ungarna för tusan innan traditionen går i graven. Hur töntigt är det inte att vara pepparkaksgubbe!?

Länge leve STJÄRNGOSSEN!


Bilden är "lånad".

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

Vinnaren utsedd

...det blev inte vi....
TACK, alla som röstade på oss!

Här ser ni resultatet!

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

smidig...

som en liten vessla kommer jag att bli nu...Har köpt ett magtrimmarbälte idag! Hahahahaha! Vad tror jag?! Värt ett försök iallafall att gå på "gummhullet". Känns onekligen lite läskigt när fläsket pirrar och degar runt.

 Välkomna hit och testa!



Ikväll: Idolfinal. Finbiffar från Köttbutiken och gott vin är inhandlat. Även en liten påse godis...Fast den ska inte en elittränare som jag ens titta i... ;)

Trevlig fredagkväll!
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

Ny Design

Känner mej riktigt nöjd. Trots att jag fuskat lite och "lånat" en stilmall. Firar detta med en bild från december 2007. Undrar om vi kommer att få se solen något mera i år...



Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

NI RÖSTAR VÄL!!!!


På vårt hus i Pepparkakshustävlingen!!

Klicka HÄR!


Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

nu vill jag ha

...en stor Irish Coffe och en tokbränd näsa...




Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

dagarna går...

...inte långt kvar till jul nu. Var till Valbo igår med päronen och shoppade lite. Sov middag i två timmar när jag kom hem...Socialterapin tar på krafterna...Idag ska jag ut och plocka lite enris tror jag. Kan bli lite enkelspårigt med bara granris överallt. Ikväll kommer Sara, Ivar och Lilly och sover över. Sara åker iväg själv och julshoppar på onsdag och barnen blir kvar hos oss. Mysdag med andra ord! Får se hur många timmar jag får sova middag efter den dagen...hihi!



En liten gran full med kottar efter "guppvägen".
Noteras bör att en av mina innegranar med roten kvar håller på att utveckla både nya skott och kottar!

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

ni röstar väl!

Pepparkakshustävlingen på Majas blogg pågår för fullt!

Det är ju givet att ni röstar på Ankans och Åkes bidrag!

I give you: CAMP X-MAS!





Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

andra advent

Inget kan slå detta till förmiddagskaffet!



Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

love/hate



Tänk vad man kan längta efter en smarrig pizza. Men gud vad man hatar sig själv när man tryckt ner den sista floskiga biten. Egentligen så orkar man ju inte en hel...men konstigt nog så är den bara borta, rätt som det är.
Just nu så är my favorite Madonna, med vitlöksås istället för bean som ingår. Suck...önskar att min favorit vore isbergssallad med en gnutta citron istället för vinägrette... ;)

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

slavdrivare



Nu börjar det krypa i kroppen på den sjukskrivna Ankan...Idag satte jag gubben på att skura ugnen. Sen då? Det kommer nog att bli långa dagar fram till 23 januari. Tänk om det blir ännu längre!

Frysen rymmer nog på sin höjd en kakburk och kanske en mjuk pepparkaka till...

Blir nog en sväng fram på byn idag. Det skulle vara för svårt om jag tex glömde bort hur man hälsar på andra människor. Eller hemska tanke, hur folk ser ut...Om dagarna ser jag mest en grånad gubbe och de tre rådjuren Knatte, Fnatte och Tjatte. De sistnämda har jag fortfarande liite svårt att kommunicera med.

Det gick att baka med 1½ hand!

    

(men nu gör det jäädrans ont i "friska" handen...så dumt, så dumt!)


Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

få se om det funkar

...att baka lussebullar med en hand. Nu har jag ju iallafall en hand till att kleta med. Solen gav mej inspiration att försöka. Tristessen av att gå sjukskriven gör att det blir mycket bakat denna jul. Trots att det brukar bli många fula ord och att det tar dubbelt så lång tid. Jag som brukar dissa alla julbagare...Men detta år är ingenting sig likt...



Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

nu är dom klara...

Våra pepparkakshusskapelser....Skickar inte in bidragen förrän i sista minuten. Annars kanske tävlingsledaren får ideer... Åååå, vad spännande det ska bli!



Vissa tog sig friheten att nyttja både deg och ugn...

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)