>

hjääälp

Vem har försökt att gräva sig in till oss i natt?
En ganska djup grop i rabatten under köksfönstret. Flera smågropar på andra ställen i trädgården.
Kan det vara en grävling, eller gud-hjälpe-mej, en BJÖRN!?



Postad i: Allmänt Kommentarer (11)

heeelg!

Verkligen skönt! Känner mej trött, slutkörd och pissig....Längtar efter en hemmadag helt solo utan krav och måsten. Bara sova, slappa, läsa veckotidning, hänga tvätt och dricka kaffe på bron. Det är sånt jag gillar.

Det märks att våren är här nu. Kunderna i butiken börjar bli ettriga. Träoljan flödar, nya knivar till klipparen ska inhandlas och årsveden ska kapas, dvs stor efterfrågan på bensin och sågkedjor...Hihi, vilken bransch man kommit in i...

Idag har jag generat en kund som ville köpa pyttelite färg genom att tipsa om vilka grannar han kunde gå och få "doppa" lite hos... ;)

En gladsak: Jag har köpt en jättefin gammaldags utesoffa som vår granne Leif i Offerbo tillverkat! Den ska målas vit och ställas under högfönstret på lusthuset. Bild kommer!

Ha en trevlig Valborg mina vänner!



Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Ivar 5 år!

GRATTIS till mormor och morfars stora kille! Vi kommer på kvällen med presenter! Hoppas på god tårta och något annat som är grönt...(har hört talas om något jättegott som ni har gjort!)



Ivar äter smörgås så han får Valrossmustacher...
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

smakråd

...har vi varit idag. Martin har inhandlat kakel, fläkt, bänkskivor, diskho, blandare osv till köket. Osams har vi varit...men vill han ha smakråd så...bra blev det till slut iallafall! ;)



Kaffe och bulla kan lugna ner det mest ettriga sällskap...
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

ooops...



Kände mej värd detta ikväll... Trött och en släng av ischias...Våren som kom av sig...Långt kvar till semestern... Tänk vad lite lösgodis kan pigga upp! ;)

Noterat: Såg Sädesärlan igår. Två veckor senare än i fjol...
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

Grrrrrrrr!



Jag vet inte vad som är värst...aska eller snö...jag tror det är snön. Gissa hur jag lät när jag drog upp rullgardinen i morse!? Snart ska jag ut och slira på mina nypålagda sommardäck! Good luck till mej, säger jag... ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

angenänt jobb

Vi städade en skrubb häromdagen och hittade massor av leksaker! Majas alla My Little Ponnies och Polly Pockets. Nu har jag tvättat och skurat alltihopa och ser fram emot Lillys min när jag plockar fram hela högen...Det är kul att det finns leksaker sparade, konstigt att jag inte kastat dom, jag som älskar att kasta. Ivar är mest förtjust i alla gamla spel och pussel, trots att det finns massor av lego och konstiga gubbar efter Martin.



Känner du igen hästarna, Maja?
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

första buketten



...det här trodde vi inte för tre veckor sedan....
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

veckans Solrosfynd



En stormlykta 30kr, en nysilvervas 15kr, osthyvel 5kr, pressglasfat 10kr. Osthyveln tog vi med till Martins bygge, passar bra att hyvla ost med under renoveringstiden. Hushållsosten passade perfekt på glasfatet! Lilla vasen står där och väntar på en liten söt ros och ljuslyktan blir toppen på altan i sommar. (kanske vitsprejad och lite avnött...)
Postad i: Allmänt Kommentarer (6)

Repslagargatan

 

 

 

 

Idag har Martin tillträtt sin nya lägenhet på Repslagargatan i Uppsala. Åke och jag mötte upp och tog en premiärfika och kolla in läget. Imorr'n börjar renoveringsracet...Gott vin och kotlettpastrami till middag, för att fira lite... ;) 
Tryggt boende near to the polizeihouse...

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

Crocs Crocband


Visst är dom snygga!
Bra mycket snyggare är dom gamla iallafall...Lite retrostyle.

Köp här!
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

vårtecken



Hittade ett gäng små blyga blåsippor som försiktigt tittade fram bland de förmultnade löven.
Så fint! Snart är det så blått i backen att man nästan får ont i ögonen...
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

vad tror ni?

Någon som har provat den redan kanske?
På lördag ska jag testa...är lite rädd att den ska smaka Romerska bågar...

Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

se vad jag fann!

Två underbart söta små burkar med silverlock. Jag hittade dom i svärmors syskrin. Troligen är det små nålaskar. Båda två har inskriptionen: M.P. Jag vet inte vem som hette så, varken svärmors mor eller svärmor, så dom måste vara flera generationer bakåt i tiden. Är det någon som känner till såna här askar? Det kanske kan vara en konfirmationspresent eller något i den stilen. Fina är dom iallafall!





Dom passade bra på hallbyrån!
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

äntligen

 

Soppa-fika vid vebo'väggen. Underbart vad solen värmer trötta frusna själar...=)

Att notera: Nu har jag ätit slut på en soppkittel, 10 liter!
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

grattis mannen

Vi har haft lite födelsedagskalas härhemma ikväll. Päronen och Martin har varit här och käkat paj och tårta som mor hade med sig. Jag var ståndaktig och åt bara sallad...Vågar inte fuska nu när jag har skrytit om min soppvecka här på bloggen. Det går bra men det är lite trist med soppa till frukost...Längtar efter en smörgås!


Han fick två biljetter till The Baseballs på Katalin av mej. Undrar vem som han tar med sig... ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

ledig torsdag

Det känns lyxigt! Fast det går bättre med soppdieten när man jobbar...Än har jag klarat det bra. Kryddar soppan lite olika varje gång så det blir lite omväxling. Soppa, vatten, frukt och grönsaker hur mycket och hur ofta jag vill. Kan inte säga att jag är hungrig precis...



Idag har jag styrt upp inne i lusthuset. Tagit fram och planterat om dom sista "pellarna" och sått vit Tagetes, Törnrosas kjortel, frön från blå Iris och Busktomat.





Nu börjar snön försvinna med väldig fart. Trodde den skulle ligga kvar till midsommar härhemma... Det är så roligt att gå runt och titta på allt som spirar efter denna långa, långa vinter. Vilken kraft naturen har! Allt bara bökar sig upp ur jorden, upp mot ljuset, upp mot värmen och upp mot VÅREN!
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

nu är det allvar!



Grönsaksoppa för hela slanten!
Midjan ska minska till sommaren! Nu har jag sagt det högt... ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

då va' glada påsken slut slut slut...



Det är alltid skönt med vardag igen efter en storhelg. Men det är ändå lugnt med påsken som är mycket mera kravlös än julen. Mycket godis blir det...vi käkade upp alla slattar framför tv'n igår kväll. Nu kommer det inte en godisbit in i detta hus först till jul! (vågar nog inte sätta nån peng på detta...)

Påskhelgen kan sammanfattas i dessa ord:

Ägggletning  Stor-bula  Loppis  Gummistövlar  Singstar
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

GLAD PÅSK!




Köpte en bukett Ranunkler till mej själv istället för påskägg...
Mycket vackra blommor. Hoppas dom står sig länge, jag har ingen erfarenhet...

Imorgon blir det en städdag och en hel del vila hoppas jag. På lördag kommer barn och barnbarn och huset blir fullt av stoj och stim!

Ha det gött i påsk blogglovers! 
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)