>

det kommer att dröja...


Offerbo 2008-04-20

Men det kommer, det kommer en vår!
All denna vita snö kommer att bytas ut mot de ljuvligaste vitsippor, tro mej!
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

vinterfordon


Dessa åkdon blockerade nästan dörren till huset där man alltid får gott kaffe, trots att det tar tid pga en hopplös bryggare...Frågan är vem som tar vem...Jag skulle tippa på att kvinnan i huset åker spark, mannen är nog lite mera åt det vidliftiga hållet...
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

tyget är beställt!


Det blev 2-an... I sommar är ni hjärtligt välkomna till Leilas Ankans husvagn!
Den kommer att stå uppställd på Silvköparens camping i Sala, var annars... ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (7)

vårtecken


Pelargonerna börjar spira.


En cyklamen från i höstas , som jag av någon anledning inte kastade, har börjat blomma igen!


Nu blommar krokusen i mors kopp...

Alltid något att glädjas åt...Annars är jag så otroligt trött på denna vinter som det inte tycks finnas något slut på. Mera snö ska komma och kylan håller i sig. En vän uppe i Ångermanland hade -43 en morgon...Då kan man säkert hålla sig för skratt...;)

En sak till att glädjas åt är att barnbarnen lärde sig att åka sparkstötting i helgen. Tänka att sparka sig fram i ett vackert vinterlandskap och njuta av swischet från medarna, tårarna som rinner på rödvarma kinder och snor som stänker i farten! Det enda som fattas är Jakob Hård's röst när han i falsett skriker: - Snart når hon Ginkavägen, snart når hon Ginkavägen! Hon är där nu, HON ÄR DÄR NU!!!
 
Länge leve Sparkstöttingen! (kanske ska starta en grupp på facebook....hihi)
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

ööööh, jobb-brudar!



Vilken dag i veckan passar bäst? Ni bestämmer! ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (8)

helg med huset fullt

 





En underbar trötthet infinner sig när huset tömts på barn och barnbarn. Vi kastar oss i soffan och njuter av tystheten...Det är ju inte många år sedan sista ungen lämnade boet, men det märks verkligen vilken lugn nivå livet ligger på härhemma till vardags. Det är tur att "vildingarna" kommer och rör om och stökar så vi inte blir totalt försoffade och insnöade...hehehe! ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

SLUTA SNÖA!!!



Teneriffa i mars 2009.

Mannen är hemma och mår bättre. Ska äta antibiotika i många dagar, så nu jäklar ska det väl ge sig hoppas vi!

Hoppas även på att det ska sluta snöa. Att vi får ha snön kvar i någon månad till kan man väl stå ut med, men inget mera av den vita varan, det räcker nu! Var tog dom underbara soldagarna vägen, när det droppade av taken och talgoxen hade vår i strupen?

OS är väl trevligt...Jag har tittat på Anja faktist. Vilken kämpe! Men mitt OS-intresse stannar nog där. Skidor på längden är väldigt rogivande att höra i bakgrunden när man gör något annat. (typ ligger och blundar i soffan...) Jag bara älskar att höra Jakob Hård's röst!

Med mycket större intresse sitter jag och läser researrangörernas solresemål. Har många små pärlor på min favoritlista...

TREVLIG HELG på Er!
Ta det lugnt i skidpåret! (även om loppet körs i TV-soffan)
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

sjukstugan rapporterar:

Eventuell hemgång idag. Antibiotikadroppet har tagit ner sänkan, så tarmficksinflammationen börjar ge sig, igen....Nu hoppas vi på en ordentlig tablettkur så det verkligen blir bra denna gång!

Ps: vi firar inget dennna gång, det verkar föra otur med sig...

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

inga trädkramare precis...



Rådjuren har ätit upp cypressen, så långt dom når...Ser riktigt illa ut! Men, jag är inte bitter. Det smakar säkert fantastiskt kryddigt och gott och jag vet själv hur svårt det är att låta bli när man är riktigt snackssugen... ;)

Mannen åkte in på sjukhuset igår igen...Sänkan börjar skjuta i höjden så vc skickade in honom akut. Efter 14 timmar på akuten ligger han nu på en avdelning. (visserligen i en korridor, men ändå..) Dom förmodar att det är tarmfickorna som spökar igen. Mera information kommer.
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

tygprover



Har beställt tygprover från tyg.se. Ska sy nya gardiner till husvagnen. Vad tycker ni, ska jag fega eller vara så kitchig som jag egentligen vill...
Postad i: Allmänt Kommentarer (7)

hittade

- en cd-skiva från ExtraFilm med en massa bilder från sommaren 2003. Bilderna är tagna med en "vanlig" kamera, ej digitalt.

Håll till godo:


CrossCart på Öland 2003.


Öländska allvaret. Så blank och fin Vectran var...


Maja och Mika (som skulle tälta) flyttade in i vår stuga...Jag fick sova i utdragslådan under sängen...


Martin fyllde 20 år. Här med "småkusinerna", Elin och Lisa.


Här är vi på Åland. Nedanför trädet låg det en stor bajskorv...dom var livrädda att hoppa ner.. ;)


Eckerö kyrka på Åland. Åke som hatar alla mina kyrkbesök, satt kvar i bilen...
Vi blev välsignade av "pastorn"... ;)


Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

sunny sunday



Välkomna hem! - säger vi till våra Amerikafarare som äntligen kommer hem till ett vitt, soligt och underbart vackert Östervåla/Tobbo. Ska bli spännande att höra om äventyret!



Vi frångår inte vårt nya helgnöje: Lägenhetsvisningar. Tre idag, tror jag. Är nöjd att bli tillfrågad igen efter att inte riktigt kunna bete mej på förra visningen...hehe ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

fredagsmys...



Smörgåstårta och skumpa...Ska fira att Åke blivit av med slangar och dränage!

Dagens Solrosfynd: En ättikskaraff i pressglas och två små virkade vita dukar...

Har varit till Bengt Eklund också. Jag tror att glasögonen blev bättre... =)

Postad i: Allmänt Kommentarer (6)

februarifrulla



Just nu är min favoritfrulla knäckemackor med mjukost, rökt kalkon och senap. Till detta en stooor cafe au lait. Det är underbart att slippa ha taklampan tänd för att kunna läsa tidningen. Solen skymtar bakom trädtopparna och talgoxarna har börjat sjunga sin muntra och ettriga vårsång. Det enda smolket i bägaren är problemet med mina progressiva glasögon...Är det verkligen meningen att jag ska gå runt i en ständig dimma!? Något måste vara fel...Antingen på mej eller på glasögonen. Imorgon är det jag som åker till Bengt och hör vad han tror! (Risken är nog stor att det är mej som det är fel på...)
Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

veckans Solrosfynd



Ett litet tennfat, en kockums-mugg, en porslinskatt från 50-talet och världens sötaste rådjur. 105 kr för allt!
Just såna här små bambisar har jag sett på många inredningsbloggar, så den här lilla vännen är synnerligen het. Skulle passa väldigt bra på en stringhylla hos någon som gillar 50-tal och kitch... ;)



Jag som älskar rådjur! Den är ju hur söt som helst!
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

glad-saker

Man kan ju inte bara välja en av dessa underbara melaminsaker från färgglada RICE. Skulle passa ypperligt i min kitchiga husvagn! Dom här "grejjerna" och många många flera underbara saker hittar ni hos Broarne.


   





Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

fight under äppelträdet

Jag fattade inte hur man fick igång filminspelningen på kameran, tyvärr. För det blev verkligen fight. Gammelgeten sa ifrån på skarpen när småbratzen kaxigt skulle norpa åt sig några äppelbitar...

Här kommer bilder:


Kolla hur hon blänger...


Okej, jag låtsas att jag inte ser er...


 -Nu får det vara nog, störst går först!
Jag har faktiskt BF den 15 maj, så jag behöver mer mat än er!!
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

strålande vacker söndag



Det vackra vädret till trots: Jag är helt slut! Vi har tillbringat halva helgen på Akuten...Stopp i röret på Åkes dränage. På lördagen åkte vi in kl.15.00 och kom hem 21.30. Klockan 03.00 var det stopp igen, så vi drog iväg. 
Var väl hemma igen i 6-taget. Denna dag har varit som värsta bakisdagen och man är hela tiden beredd på en resa in igen...
Hoppas, hoppas att vi får sova i natt!
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

nu är gubben hemma!



Gissa vem som tog vad?
Gubben hade fått restiktioner gällande alkohol...
Det betyder att Ankan kan få hur många Irish som helst...

Btw, det blev bara en...
 
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

imorr'n kommer han hem!



Jag har köpt hem en Irländsk whisky. Har fått för mej att Irish Coffee är kanonbra när man har inflammerade tarmfickor...
Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

...vad ska man säga....

När man rensade Åkes tarmfickor "råkade" dränageslangen göra ett hål på urinblåsan...Nu ligger han med dränagepåsar, droppåsar och urinpåsar runt omkring sig...Har gjort skiktröntgen igen och väntar nu på besked från urologen. Så jäkla värdelöst! Sänkan har gått ner och febern likaså,  nu är det bara detta "onödiga" missöde som spökar...

Det är bara att kämpa på! Det finns alltid dom som har det värre. Men det är svårt att tänka så ibland...

Fortsättning följer...
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

loppisfynd på Solrosen



10 st aluminiumformar, som man gör en speciell sorts goda kakor i. Moster har receptet! (15 kr/10 st)
2 st gamla fotoramar, jättefräscha! (30 kr/st)



Känner att flera ramar behövs...

Åke är kvar på sjukhuset. Tarmfickorna är rensade. Nu väntar dom på att sänkan och febern ska gå ner med hjälp av antibiotikadropp. Han står fortfarande på flytande föda. Vi hoppas verkligen på hemgång till helgen!
Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

det blir inte alltid som man tänkt sig...

Igår fick vi skjutsa in mannen till sjukhuset...Feber i 10 dagar, sänka på nära 200 och jätteont i magen. Han hade varit ner till vårdcentralen 3 gånger, men dom kunde inta säga vad det var för fel på honom...
Efter mycket slussande hit och dit på Ackis blev han inlagd på en medicinavdelning till slut. I natt har han genomgått skiktröntgen och där ser dom att han har inflammerade tarmfickor. Så nu ligger han där med dropp och saftsoppa och väntar på vad som ska hända härnäst...Han (och jag) är trots allt vid gott mod, det är ju skönt att veta vad som orsakat det hela. På nätterna har han haft sån feberfrossa och svettningar att vi varje morgon har fått tvätta alla sängkläder + badlakan som vi klätt in sängen med...

Men nu kan det bara bli bättre! Lite medicin och len slätvälling ska nog göra susen!



En mörkrädd Anka har i natt darrat ensam i sängen. Behövde dock ej byta lakan i morse... ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)