>

trädgårdsmöbler

Nu börjar det bli knökfullt med möbler på jobbet. Vi ska ha visningsgrupperna uppe vid butiken i år. Fler och fler grupper flyttas dit så nu är det så gott som fullt. Man blir lite sugen att tutta eld på sina gamla och köpa nåt nytt fräscht i konstrotting kanske. ;)






Två duktiga PRYO-elever som slitit hårt idag...



Välkomna på lördag kl.10.00, då kör vi igång!
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

i påsk ska vi sjunga!

Det har blivit för lite sång på sista tiden...Kanske vi ska köra Singstar i påsk, det var länge sen. Den här mannen brukar "sångterra" mej ibland...Han jagar mej med gitarren när jag har viktigare saker för mej. Men det slutar alltid med att jag sitter där och galer som den värsta påsktupp. ;)



...två dagar kvar, sen ska vi frossa i ägg, påskgodis och sjunga Singstar tills vi spyr...
Postad i: Allmänt Kommentarer (6)

70-tals coocking

Den här underbara kokboken kommer från min mormor. Den är knappt tittad i, så lagat något ur den har hon knappast gjort. Glad är jag, för bilderna och de härliga 70-talsbokstäverna är ju hur fina som helst. 





 
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

vårstädning & objudna middagsgäster



Idag har vi röjt ur lusthuset som vintertid fungerar som foderförråd av fågelmat. Efter påsk får det bli växthus ett tag innan vi kan dricka punch och bliva lustiga därinne...

 

Det har varit tabberas i storgranen. Är det ekorrar, eller vad säger ni? Det ligger skalade kottar i hundratal på marken, så det är inget dåligt kalas dom haft...
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

fredag

HÄRLIGT!
Trött och mörschig efter en tuff vecka med mycket bubba och bära....Jobb imorgon med, men på söndag blir det en vilo/sov-dag.



Nu är frysen fylld inför matvraksinvasion i påskhelgen...
Jag älskar matvrak!!!!  ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

veckans Solros...



Två underbara rådjur i tenn. En pressglasskål som är fastlimmad på en silverfot, troligen har skålens fot gått sönder och man har limmat dit en ljusstaksfot istället. Mycket charmigt! En mini-kandelaber och en virkad duk.
Nästa vecka ska jag lämna in en stor kartong så det inte blir fulllt härhemma...

Fick även ett fint brev på posten!



Det är en önskelista från Ivar, som snart fyller 5 år. Bäst att se till att mormor köper nåt bra. Inte bara kläder... ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

magkatarr och vårtrötthet



Min mages insida känns ungefär så röd som solnedgången över Ginka häromkvällen. Varje vår som en tidsinställd bomb börjar magen göra uppror. Ska man gräva ner sig några veckor eller gilla läget och knapra Novalucol och Omeprazol, det är frågan. Jag väljer naturligtvis det sista alternativet. Risgrynsgröt, havrevälling, skorpor och varm mjölk med honung är vad magen suktar efter...Pizza, tacos, rödvin och apelsinjuice skulle få mej att spruta eld! Bra på sitt sätt också då man tydligt kan höra vilket är nyttigast...

Lunka på, lunka på....
Till påsk är jag nog bra ändå...
Hopp mor Annica...
Hopp mor Annica...
Hopp min lilla Annica...
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

tv hela kvällen



Halv åtta hos mej, Arn, Saltön och sen en trevlig film.... =)

Evening hette filmen, mycket bra och sorglig...

Evening 

Amerikanskt drama från 2007. En åldrande kvinna berättar på sin dödsbädd för sina två döttrar om en passionerad helg när hon som ung kvinna träffade sitt livs stora kärlek. Ödet formar våra liv, men den tidlösa passionen lever för evigt i våra hjärtan.

I rollerna: Claire Danes, Patrick Wilson, Meryl Streep, Glenn Close, Toni Collette. Regi: Lajos Koltai.


Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

spegel, spegel....



Jag är väldigt glad i min nya/gamla spegel!
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

bevisen

...på att våren är kommen!

 

Det strömmar i bäcken och Åke fick ploga bort snön som rasat av taket.



Snödropparna tittar fram under köksfönstret!



Vi har haft en trevlig eftermiddag ute hos Gösta & Elsie på Hällnäset där älven fortfarande dock är frusen...
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

å vad roligt!

 





Absolut första gången jag tvättade bilen i en automatisk biltvätt. Mannen är av den åsikten att lacken repas i sådana tvättar.  Men idag gav han vika, för bilen var så full av vägsalt att rådjuren höll på att slicka bort den röda färgen. Kul hade vi iallafall, men det gick väldigt fort...Jag har velat sitta därinne mycket mycket längre, det var riktigt rofyllt. =)

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

getting high...


http://www.kronansdroghandel.se/

Kronans Droghandel. Företagets historia sträcker sig tillbaka till 1718. Men håll med om att namnet kanske borde förnyats...I Sverige 2010 känns det inte riktigt rätt att kalla läkemedel för droger, även om det kanske är just det det är. Närmast Droghandel finns i Affärshuset Kvarnen i Uppsala, om drogintresse finnes.
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

Solrosen....



Nu är den min! Den fina gamla spegeln som jag har spanat på i några veckor nu. 300kr, inte jättebilligt men den var väldigt välvårdad och fin. En liten minikanna i porslin följde också med hem...Perfekt för en liten blåsippsbukett.
Ny bild kommer när spegeln sitter på plats.
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

diamond drops





Det gnistrade så vackert utanför köksfönstret när jag var hem på lunchen idag. Hängde mej ut genom fönstret med kameran i högsta hugg...tur att jag inte blev spetsad... ;)


Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

det händer i Våla



 

Det första huset på Torghörnet (fd lekparken) är snart klart. Det andra huset längre upp på sjukhemstomten är på gång. Ett väldigt centralt boende med stora fönster ut mot torget. Snacka om att ha koll på allt som händer i byn...
Fotandet höll på att få ett abrupt slut då jag var bra nära att slå på ändan på glans-isen. Fick lite insideinformation av en blivande hyresgäst som valt att ha fönster mot norr! Han var rädd för den starka södersolen...What, tänkte jag!? Då missar han ju både solen och precis allt som händer i hela Våla!
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

fika med goda vänner



En härlig fikastund är aldrig fel. Speciellt gott med goda vännerna Carola, Milton och Lilly!
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

lördag



Vackra tulpaner köpte jag till gubben och mej idag! Han kom hem från sjukhuset igår med en helt packe antibiotikatabletter, igen. Tredje gången gillt...



De allra vackraste servetterna fick jag av två fina vänner. Kanske för att jag var lite avundsjuk på deras lilla tripp... ;)

Melodifestivalen ikväll. Darin Anna kommer att vinna.
En lugn och skön hemmakväll ska det bli, i varsitt soffhörn. Jag känner mej helt utslagen. Börjar antagligen slappna av nu när Åke kommit hem igen. Kommer troligen att däcka i soffan innan röstningen är klar...Därför känns det ju himla bra att veta redan innan vem som kommer att vinna...
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

första parkett



Jag älskar min lilla snipa! Den fick första parkett på kökshyllan.



Jag älskar också mina fina rådjur. Där är det jag som har första parkett i köksfönstret...
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

veckans Solrosfynd



Små minisaker. Liten såssnipa 25 kr, silverfat 5 kr, litet fat 10 kr.

Förra veckans fynd kom inte med på bild...Det var en påse med My Little Pony (10 st) för 40 kr.



Fick även hem mitt fina sadelskydd från Syster Lycklig idag! Nu ska min Emmacykel bli lite pimpad!

Åke kommer hem imorgon. Inte mycket har hänt...Han äter antibiotika igen, förståss. Den inflammerade blåsan minskar för varje gång som han har ätit medicin, det låter ju positivt. Så vi får väl se hur många gånger till det blir innan den är helt borta...Men detta ska iallafall följas upp ordentligt nu, vilket det inte alls har gjort tidigare.
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

någonting händer...

Fast man knappt trodde att det skulle hända så börjar snön faktist försvinna. Asfaltvägarna är så gott som snöfria och plogbrinkarna skrymper sakta, sakta ihop. Det finns hopp om att våren närmar sig!


Att notera: Backavägen är nästan snöfri!

Åke ligger på sjukhuset igen...Åkte in i går morse. Tarmfickorna som spökar för tredje gången nu. Efter bara ett par dagar utan antibiotika så börjar inflammationen på nytt. Hoppas verkligen dom tar och utreder detta ordentligt, för nu börjar det bli riktigt jobbigt.


Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

Internationella kvinnodagen

Idag vill jag tipsa om några bloggar, skrivna av kvinnor (för kvinnor/män) som jag läser varje dag.

Först ut kommer UnderbaraClara! Clara kallar sig kristen feminist. Hon är en stark tjej med starka åsikter. Hennes blogg är fylld med vackra bilder från hennes vintage/loppis-hem! 


UnderbaraClara

Malin Wollin får mej att skratta varje dag! Hennes blogg fotbollsfrun handlar om vardagliga saker med mycket humor!


Malin Wollin

Bloggaren Lisas Torp förser mig varje dag med ögongodis. Lisa är konstnär, hon målar den ljuvligaste akvareller. Hon visar bilder från sitt vackra torp och sin läckra 20-talsvåning i Stockholm.


Lisas akvarell "Nypontallrik"
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

vilken lördag!





Hoppas att vi får uppleva flera såna här dagar. Vi behöver solen och ljuset nu efter denna långa vinter!


Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

ny inneboende...

   

Hos mormor får man ta kvällsfikat uppe på köksbänken, och dricka mjölk ur espressokoppar. Många koppar blir det...

Vi hämtade Lilly i går eftermiddag. Hon ska vara här några dagar. I natt har Lilly, mormor och Milton sovit i dubbelsängen. Den sistnämnda är en docka som är mycket viktig! (lite ugly kan jag nog tycka, men det är ju inte utseendet som räknas...han är säkert snäll...)

Klockan är 6.30, frukostäggen är redan kokta...tack o lov att Barnkanalen finns! ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

vårkänslor



Blev så glad när jag såg alla vårfräscha nyheter från Cath Kidston. Vill ha allt! Dom härliga handcreme-tuberna är ju så snygga! För att inte tala om nescessärerna...behöver verkligen en ny... ;)

Här hittar ni allt! 
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

fasar för vårfloden



Vi trodde nog att det skulle sluta efter måndagens snöoväder...Men, det kommer mera hela tiden! Vilken härlig klafsig, lerig, geggig vår vi kommer att få...Källare fyllda med vatten och översvämmade vägar...Vitsipporna får väl ta simborgarmärket i år, om dom ens orkar titta upp över vattenytan...Det kanske blir mer ett dykcertifikat...
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

måndags-skratt





Har suttit och skrattat högt för mej själv ikväll! Hur tydlig man än försöker vara så blir det bara fel...
Skratta ni också: Klicka!
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)