>

trångt runt matbordet



Det är verkligen fantastiskt att bo i skogen. Tänk att komma de vilda djuren så nära att man nästan kan ta på dom. För mej är detta livskvalitet i allra högsta grad!

Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

det var den helgen det...

Attans vad fort en helg kan gå. Nu ser vi alla fram till nästa helg med BRÖLLOP! Två bröllop på två månader, det är ju inte klokt. Undrar hur länge det dröjer till nästa gång...Man får passa på att njuta, för det är ju helt underbart med bröllop och fest tillsammans med en massa trevliga människor! 



Lite sent påtänkt att försöka "sparka" bort ett kilo magfläsk till lörda'n...
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

en ny vän

Jag har ju märkt att vi har så dåligt med småfåglar vid fågelbordet. Idag fick jag förklaringen. En sparvuggla. Har läst att dom livnär sig på gnagare och småfåglar upp till traststorlek, alltså lika stora som dom själva...Den är ju jättesöt, men synd om den ska skrämma bort alla andra fåglar.

Lyssna på Sparvugglan här!



Lite svår att upptäcka, men jag fick den på bild iallafall.

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

resa bokad!



Den sista rosen ur mannens rosbukett blir en fin kontrast mot det snöiga (och kalla) landskapet utanför fönstret. Idag känner jag mig uppåt för vi har bokat en resa till Santorini i september!
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

en vecka kvar

...på min hatmånad februari. Visst, jag vet att man "ska" glädjas åt alla årstider och "njuta" av se alla förändringar i naturen. Men, vad finns att njuta av i februari, liksom!? Om man inte älskar Sibirisk kyla, snöskottning, elektriskt hår och igenisade bilar.
 
Så fort vi kommer in i mars så tänds hopppet. En liten strimma av ljus tänds i ögonen på folk. Det syns. En gladare stämning känns av. Snart kan man så fröer, som man förvisso hatar ganska snart och förbannar sin dumhet och lovar sig själv att aldrig mer fastna i fröförsäljarnas nät. Fast det är ju så roligt att se hur det gror och växer! hehe...

Om en vecka tänds mitt hopp.
Om en vecka börjar det spritta i min kropp.
Ljuset ger mig glädjen tillbaka.
Det är mycket man har fått försaka
denna långa kalla vinter med snö och is.
Känner att jag måste fira på något vis.
Ska nog plocka in ett fastlagsris...
(eller svulla i mej en semla som en riktig gris...)



soon very soon!
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

Solrosen, igen...



En fin duk/överkast. Inte hemvävd men med handvirkad spets. 80 kr.



Porslinskanna Gustavsbergs Prisma G, 50-tal, (tyvärr en liten nagg) därav priset 20 kr. Jag har googlat runt lite på modellen och förstått att den är lite ovanlig. Troligen är det en servis som man använt lite mera till vardags, då brukar det inte finnas så mycket bevarat. Kolla in kaffekoppen, så underbart fin!

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

flaggspel

Om man är ledig och inte har så mycket att göra kan man ju alltid tillverka ett flaggspel...





...synd att man föddes med fel farsa... ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

jag är glad

...att gubben får blommor av damerna. Då får ju jag njuta lite också...



Dom blev så fina i mosters mjölkkanna.



Nu har jag kommit så långt i mitt loppande att jag handlar via kurir och mms...
Så fin gammal resväska, 30 pix.
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

fina vänner som firar



Denna gamla goda vän har jubilerat ordentligt i dagarna. Här genomgår hon en sk oral blodtransfusion.



Även denna vän firar i dagarna. Hoppas gästerna slipper magdansen denna gång, som hon envisas med att dansa för oss i tid och otid...

GRATTIS PÅ ER, GOVÄNNER!

Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

söndag



Idag har jag inte gjort mycket nytta alls. Tog en promenad på förmiddagen. Mycket skönt, men lite kallt. Tog inte på mej långfillerna så jag får skylla mej själv! Hörde talgoxen kvittra så vårlikt när jag satte ut snaggen för att känna på vädret, då trodde jag att det var vår ute, stupid me...

Sen tog gubben och jag en tur till Sala med lite verktyg. Där hann vi gosa med barnbarnen, fika hemgjorda chokladbollar (inte i bajskorvsform idag..), spela ett par omgångar Svarte Petter och även bli avporträtterade.

Pizza ikväll. Inte så bra. Men tusan så gott!
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Solrosfynd

Idag har jag fyndat världens charmigaste lilla bord för 30kr. Färgen är avskavd, men i en underbar gammelgrön kulör med lite blått i sig. Funderar på att ha det som det är, utan ommålning. En av mina favoritbloggare Designe gillar också den färgen, kolla här! Det finaste av allt är bordskivans undersida som är ihopspikad av gamla sockerlådor. Själva bordskivan är gjord av bucklig masonite. Jag önskar att det vore i omvänd ordning så man finge se den vackra undersidan. Men, man kan ju alltid ställa det upp och ner...



Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

furufnattarna







Vi har fått två nya inneboende i huset. Dom bor i hålet vid en timmerstock på husgaveln. Jag vet inte om det är ett par eller om det bara är kompisboende. Hur som helst så är dom fasligt osams ibland. Slåss om nötter och äppelbitarna så stråna yr. Men dom är verkligen jättesöta! Frågan är om dom kan göra någon skada inne i husväggen!?
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

lilla sysslingen



Ivar och Lilly fick träffa sin lilla syssling för första gången i helgen. Så söt och så snäll!



Stolta föräldrar med världens finaste lilla Vincent.
Stort GRATTIS till Er!
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

lördagkväll



Sarah Leepizza med salami, fetaost och kalamataoliver. En liiiiten klick beasås on the top, och lyckan är fullkomlig. En ensam-hemma-kväll i tv-soffan. Måste träna på det. Mannen är i Sala och hjälper till med vindsrenovering. Där gör jag ingen nytta...Ikväll har jag soffan för mej själv och är king på tv-dosan! =)
Ooops, hittade även en chokladkaka med 70% cacao och chili...
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

går på långledigt!

Efter ett intensivt jobbpass går jag på långledigt igen. Huvudvärken kommer smygande redan på onsdag eftermiddag. På torsdag eftermiddag skrattas det mest, och gäspas...Men nu ska jag vara ledig fyra långa dagar! Jätteskönt, men jag hatar att komma tillbaka och sakna kontroll. Ett dilemma där. Vill vara ledig men vill även ha koll på allt som händer. Ska jobba på det. Måste släppa lite på mitt kontrollbehov. Både hemma och på jobbet. Idag bad jag mannen att köpa ett par buntar tulpaner på Nelins när han åkte hem från stan. Det var att släppa kontroll för mej, att låta honom välja tulpaner... Han valde fina färger som passade bra ihop och står nu så vackra i min Alvar Aaltovas!


 En Anka som totalt släppt kontrollen.
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

jippi!



Idag blev det klart. Vi har fått säsongsplats 2011 på Silvköparens camping i Sala. Nu snackar vi riktiga campare, säsongare! Samma plats som vi bodde på två veckor i fjol fick vi.

Då är det bara för gubben att meka ihop golvet nu då, för golvdrag är ju ingen höjdare trots förväntad sommarvärme.
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

vårlängtan

Idag märktes det tydligt att det nog kommer en vår trots allt. Men oj, vad halkigt det är ute. Bäst att hålla tungan rätt i mun, bara att ta sig från bilen in i huset var en pärs.



Offerbo, 2008-04-20
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)