>

googlebilen

Idag var googlebilen i Östervåla. Han frågade mig (föraren alltså) var apoteket låg. Alltså har jag medverkat till att du kan googla fram vägen dit!

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

hej då augusti

Imorgon börjar den första höstmånaden. Gubben ställde undan två utemöbelgrupper igår. Lite sorgligt, men skönt också. Undrar hur många gånger till som gräset behöver klippas? Undrar om jag plocka in pelargonerna i helgen, eller ska jag låta dom stå ute en vecka till...
Skönt och lugnt blir det iallafall när alla växter är nedklippta och det står en ljuslykta och en kruka med ljung på bron, och massor av mossa i krukor och bunkar!



Fotspa varje kväll, sen på med finska fotsalvan och numera även raggsockorna.. ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

festhelg





 

Kräftskiva med firman hemma hos Morgan & Camilla i Bjurvalla. Goda Hjälmarkräftor med mumsiga tillbehör avslutades med delikata Havannacigarrer...

Pigga och utvilade pinnade vi iväg till Sala på 30-årskalas.



Tårt- och kakbuffé som sabbade hela "nyttigaveckan"...

 

Skapligt pigga 30-åringar...GRATTIS PÅ ER BÅDA TVÅ!!

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

solrosen igen...



Ett litet gulligt pottskåp. Inte så gammalt så jag kan med gott samvete måla det vitt... Tänkte ha det som ett litet sideboard i vardagsrummet och gömma fjärrkontrollerna i kanske.
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

spana in vår spa-utställning!







Man blir ju lite sugen att strunta i kunderna och krypa ner i spa't om dagarna...



Här har vi satt chefen till att sanera brytmaskinen som stabbat igen...hon fick läckra hulknaglar efter detta kan jag lova! ;)

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

äppeltider, hej hej...





Äppelkaka och äppelpannkaka...Präktigt värre! Det är lite roligt med säsongsmat och framförallt klimatsmart. När man var liten åt man äppelgröt, äppelpannkaka, ärtsoppa och bönvälling varje dag i dessa tider. Maträtter viktiga att bevara för kommande generationer.
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

fest-tisdag



Grönärtsoppa med morötter!



Kalvost!



Rulltårta fylld med blåbär och grädde!

Hemlevererat direkt till dörren. Vem kocken är? Moster, förståss!
Postad i: Allmänt Kommentarer (7)

Ängskärs havscamping

En otroligt vacker augustiweekend blev det. Vädergudarna var helt på vår sida hela helgen. En underbart fin och fräsch camping som varmt kan rekommenderas. Servicebyggnaden var nybyggt och så ren och fin att man lätt kunde slicka på handfaten... Duscharna var som en dröm och köksavdelningen var fräschare än ett "hemmakök".

Vi har ätit och druckit gott. Njutit av hav, klippor och trevligt sällskap. Som grädde på moset var att serveringen hade halva priset på både mat och dryck hela helgen...Köttbit med pommes, ½ flaska vin och en irish coffee för 125kr!







 

 

Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

höstkänning

Ikväll känns det lite som höst...Igår var det tropisk värme...Jag föredrar nästan känslan som infunnit sig idag. Vilka underbara dagar det varit i helgen, nu gäller det verkligen att njuta av de sista sommardagarna.
I helgen som kommer far vi ut på säsongens sista campingtur. Det blir till havet, antingen Ängskär eller Gräsö. Hoppas verkligen på skapligt väder!
Men först väntar en ny arbetsvecka...På onsdag är alla tillbaka från sina semestrar. Skönt att allt blir som vanligt igen!

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

vad säger ni...



Det kom en kund in och vill beställa en halvmask i strl. s/m. Hon skulle ha den när maken och hon åker på bilbingo. Hon är nämnligen allergisk mot lösningsmedel och maken vägrar att byta ut sin "duttpenna" mot en vattenlöslig variant. Kvinnan ska alltså sitta med denna mask på sig i bilen pga att mannen vägrar att byta penna!?

Vad kan man tycka om detta....

* Be mannen flyga och fara!
* Vill hon göra en markering i det tysta genom att sätta på sig masken...?
* Har hon ingen annan att åka på Bingo med?
* Varför inte helt enkelt skippa Bingo!

Vad tycker ni?
(jag är helt säker på att "hon" inte läser denna blogg)
Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

radiohylla



Jag har fått en hylla till min radio! Mannen har tillverkat. Köpte en fin lykta på Kajsa & Johanna som passade perfekt. Har varit i Uppsala idag, fikat på Fågelsången och flanerat med Maja och Micke. En riktig trevlig och solig mysdag. Kändes som en extra semesterdag!
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

in i dimman



Ikväll hände det. Jag kände dofterna...av mossa, fukt, regn, förmultnade växter och jord. Luften är frisk men varm. Dimman känns som mikroregndroppar på huden. Fötterna blir våta i foppatofflorna utav regn och kvällsdagg.

Välkommen min allra bästa tid!





 
Postad i: Allmänt Kommentarer (6)

äntligen



Den 1 november har vi bott i vårt hus i 31 år! Det låter ju inte klokt....Vi har nu äntligen kommit till skott att flytta ut rabatten under köksfönstret en bit från väggen. Åke ska fixa en plåt som rabattkant, den ska få bli rostig och vacker. I mitten av rabatten önskar jag mig en rostig ihopsvetsad konspalje...Få se vad käre maken kan åstadkomma där...
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

sommarens galnaste kväll...



Grill/rockkväll på O´Learys i Söderhamn. Vi fick nya vänner och chockade oss själva, och säkert många andra, med att rocka loss ordentligt till livebandet. Tur att dom flesta var i vår ålder, annars hade vi nog säkert varit
ännu mer pinsamma... ;)

  




Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

födelsedagsfirande i Tällberg



I dagarna två har vi varit uppe i Tällberg på hotell Dalecarlia och firat farsgubben som fyllt 70 år. Mycket trevligt har vi haft. Familjen har utökats till 19 personer, den tjugonde är på väg...Inte konstigt att serveringspersonalen fick lite problem vid middagen, tänk att utfodra ett "högålligt" tjattrande gäng Wåhlstedtare... ;)

 







Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

vräkta



Undrar hur många oinbjudna gäster vi har "visat på porten" denna sommar. Det har verkligen varit och är fortfarande en riktig getingsommar. Getingradar är slutsåld nästan överallt. Det är 3 veckors väntetid hos Anticimex om man vill ha hjälp att utrota dom rackarna. Man får så många roliga och helt vansinniga tips av kunderna i butiken hur man ska ta kål på dom små gynnarna. En kund hade sugit upp dom i centraldammsugar'n, frågan är vad han gjorde med dom sen...

Vi drar till Dalarna imorgon bitti för att fira världens bästa Leon!
De jämna födelsedagarna bara fortsätter och fortsätter... ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)