>

mera syrener





Plocka in syrenbuketter och njut av doften! Ett tips är att ta bort bladen, för det är dom som suger åt sig allt vatten så att blommorna blir hängiga. Om du vill ha lite grönska i buketten så kan man sticka i några kvistar med bara blad.
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

pingst



I hänförelsens tid!
Syrenerna doftar så gudomligt underbart att jag blir alldeles snurrig! Av livsglädje? Eller allergi...;)



Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

lååångledig

fre-lör-sön-mån!
Hur skönt som helst, är nog lite värd det eftersom jag inte kände ett dugg av förra helgens "ledighet" då jag jobbade både fredan och lördan. Ska inte jobba någon mera lördag före semestern nu, ibland kan man ha verklig tur hur de röda dagarna infinner sig. Nästa helg ska vi ta en liten introduktionscamping vid Silvköparen...spännande!
Åke har införskaffat en liten TV, han är nog lite orolig för att det ska bli långsamt...Själv är jag mera orolig för att vi ska göra bort oss och att folk ska fatta vilka hopplösa loosers vi är på campinglivet...Men det ska säkert bli bra. Päronen har lovat att lånbyta bil med oss så dragkroksproblemet är även det åtgärdat. Kanon!
Sommarvärmen är på väg så nu blir det till att njuta!



TREVLIG HELG!
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

beach 2009

...borde man nog ha tänkt på lite tidigare. Men eftersom detta inte är fallet (det där var inte sant för det är ju egentligen något som man ständigt tänker på men har väldigt svårt att lyckas med...) så kan vi glädjas åt Lindex härliga 50-talsinspirerade badkollektion! Som gjord för blekfeta magar med operationsärr och bristningar! 



Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

vi har elvärme...

men Åke har blitt galen och hade jag inte hejdat honom i tid så vet ingen hur det hade gått...Men nu har kaminägarna i Sala bara att komma och ta för sig...Ska sanningen fram så blev det ljust och fint vid "lekstugshörnet" och träden var halvtorra så dom behövde verkligen tas bort. Jag tycker att det är otäckt med trädfällning så jag vågade inte titta...men jag tänkte att om jag hör motorsågen så måste han ju vara vid liv...tills jag kom på att han kanske har sågat sig i benet, eller fått trädet över sig och sågen ligger brevid och tokrusar av sig själv...då blev jag tvungen att kika ut genom fönstret lite grann.. ibland..;)



    
Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

kände för att

sova hela dagen,  men tog mig i kragen och drog iväg till Valbo för lite shopping. Köpte skor, två par byxor och några presenter. Kännner mej riktigt nöjd! Ska nog sova lite middag nu känns det som...
Nya friska tag imorgon!


Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

helgjobb

    

Imorse var Å och jag nere på kyrkogården med en skottkärra full med singel, en stor säck jord, skovlar, spadar och en självvattnande låda. Vi såg nog ut som riktiga kyrkvaktmästare för det kom ett okänt par och frågade oss om lite allt möjligt. Fint blev det och kanske det inte behövs lika mycket vattning i år, förhoppningsvis.
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

fixat!

Bra att pappa hade en dragkrok!!

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

ledigt!

Kristi himmelsfärds dag, Kristi himmel, är en kyrklig högtidsdag, och en helgdag i den svenska almanackan, som infaller 39 dagar (40:e dagen) efter påskdagen. Den firas som den dag då Jesus enligt Bibeln lämnade jorden och fördes upp till himlen. Den liturgiska färgen är vit.

Källa: Wikipedia

Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

konvaljer

Var ut på den årliga (flera kommer det att bli!) liljekonvaljepromenaden ikväll. Fåglarna kvittrar, solen skiner, det är nästan kusligt vackra kvällar så här års. Det gäller bara att ta sig i kragen och ta sig ut och njuta,  trots trött body och stela ben...

Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

bokat!

Nu har vi bokat camping 3-16 juli vid Silvköparen i Sala! Liiite tidiga tyckte nog receptionisten, men vi fick välja plats och vi fick en (enligt henne) kanonplats lite för oss själva. Nummer 58.


Nu får vi bara hoppas att päronen har tid att ställa upp den dagen...behöver en dragkrok typ...;)
http://inwik.se/silvkoparenscamping/
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

söndagkväll

..gubben och jag i soffan igen...trötta efter en aktiv helg...frågor man ställer sig är: är man tröttare nuförtiden, har man för mycket att stå i, har man gått ner på en lägre nivå nu när man "bara" är två i huset...

Bilder:


Mona och Göran, hungriga efter 5-kampen...

       
Vackert väder fick vi!
Massor av mys med barnbarnen, Lilly fick lite problem med alla mor och farföräldrar...Blandade ihop oss alla tillslut...=)

fotnot. Om jag inte nämner detta så kommer jag nog att få kommentarer...Vinnare i 5-kampen blev: SARA!
  
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

sjöfrukosten

    

En väldigt trevlig sjöfrukost bjöd värdparet på. Extra allt kan man nog säga,eller hotellfrukost plus!
MUMMA!

   

Tusen tack för senast!

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

morgonstund...

Här sitter Ivar och jag, klockan är 06.29 och vi har suttit här framför tv'n en bra stund...Alla andra sover, men vi tittar på "Tomas tåget"...Får väl sitta här en stund, det är lite tidigt att göra frukost än.
Melodifestivalfinalen var väl ingen höjdare för sveriges del, men norrmännen har ju all anledning att fira nationaldagen riktigt ordentligt idag! HEJA NORGE! En speciell och lite annorlunda låt som etsade sig fast, helt klart värdig vinnare.

Nu går jag och kokar ägg! Hur länge kan folk sova??! ;)
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

fredag

Ingen ishockey! Jag är jätteglad att äntligen få se "Så ska det låta" igen. Kollar i TV-tidningen och till min stora glädje så gästas programmet ikväll av min stora idol Pernilla Wahlgren och hennes söta bror! What, ska jag gå isäng eller ta en cykeltur, det är frågan!? Kanska dra i mej hela Bag in Boxen, hahahaha....

Har iallafall haft en bra ledig dag idag. Städat lite och fixat inför helgen. Sara med familj och svärföräldrar ska komma imorgon och sova kvar till söndagen. Har förberett lite mat och en femkamp...Hoppas på vackert väder!

En bra helg önskar jag Er allla!
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

törs man

berätta att : Idag var det första gången som jag rengjorde en golvbrunn...oops, snart 49 år och aldrig gjort det...
Tilläggas bör att det är mannen i huset som sköter det, han är ju liksom golvbrunnsproffs till yrket.
Men FYYYYYY, detta måste från och med nu göras varje vecka!
Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

undrar

hur Vikingarna firar sina födelsedagar...?



GRATTIS!
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

ett gladbrev!



...det är mycket sällan man får så här trevliga brev... 
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

vem gjorde denna lista?

När tjejer dricker för mycket...

  • ...har vi absolut ingen aning om var vi gjorde av handväskan.
  • ...är vi övertygade om den sexigaste dansen som finns på vår jord är när vi dansar med uppsträckta armar tjoandes "oa-oa".
  • ...bestämmer vi oss plötsligt för att vi ska mucka gräl med någon - och dessutom vara övertygad om att vi vinner!
  • ...upptäcker vi på senaste toalettbesöket att vi numera ser ut som stadens enda hora i stället för den sex-gudinna vi liknade för fyra timmar sedan.
  • ...börjar vi gråta ofta och berättar hulkande att vi älskar alla vänner så mycket!
  • ...börjar vi hoppa upp och ner skrikandes "Fan vad jag älskar den här låten!" varje gång diskjockeyn sätter på en ny singel.
  • ...börjar vi känna oss attraherade av nörden som sitter vid bordet intill.
  • ...börjar vi röka, och är bevisligen väldigt bra på det också!
  • ...anklagar vi bartendern för att endast servera oss cola, men det är helt enkelt för att vi inte längre kan känna smaken av rom.
  • ...tror vi att vi har lagt oss i sängen, men egentligen är det köksgolvets matta som får rycka in som kudde.
  • ...missar vi att toalettlocket faktiskt är nerfällt när vi sätter oss på toaletten.
  • ...tar vi av oss skorna, eftersom vi är övertygade om att det är deras fel att vi inte kan gå rakt.

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

ingenting

...på tv ikväll...enligt mej alltså...
Sverige - Canada i  semifinalmatch slår väl det mesta, eller...
Skulle nog kunna gett nån hundralapp för att se "Så ska det låta" ikväll, men snäll som man är så blir det hockey för hela slanten. Har gott vin i glaset och goda cashewnötter framför mej, så jag står nog ut ...
En oläst ICA-kuriren ligger ju också här, så snart blir det nog godnatt...

Jobb imorr'n....TREVLIG HELG!
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

möte

Ikväll har jag möte med mina vänner: http://www.hembygd.se/index.asp?lev=19530
Har gjort "fjäsksmörgåsar" som jag ska bjuda på...



Gjorde en extra till Åke också! Snälla snälla snälla....
_______________________________________________

Uppdatering: Ny bild på styrelsen kommer inom kort, Åke har fotograferat oss i kväll!



Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

hur snygga som helst!

  





Min "vavoritskosida" www.have2have.se
Lite dyra var dessa dock, 1.295:- 
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

info

..från mitt besök hos trevlige Dr.Tomas Haapaniemi. Beslut har nu tagits om att operera min Tumbasarthros på vänster hand. Jag har själv tagit  beslutet...Usch,  jag blir helt darrig när jag tänker på det. Det ska ske inom tre månader, men eftersom det kommer att bli mitt i semesterperioderna så blir det nog inte först i oktober. Om inte det kommer ett återbud förståss...Var hur kaxig som helst och ställde mej på återbudslistan...hur tänkte jag då?? Ville jag impa på doktorn, eller what? Ja, ja, så ligger det till iallafall. Har fått hem en folder om hur operationen går till, men den har jag inte vågat titta i än...Läser jag den ikväll kan jag nog inte sova...

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

regnigt

Snacka om att vädret har gjort oss bortskämda...Jättebra att det regnar idag. Åke körde på gödning på gräsmattan igårkväll, så regn är vad vi vill ha.(eller, nja)
Är ledig idag med, hittar på allt möjligt för att jag ska slippa gå in i duschen  för att sen åka fram och handla...
Ska nog försöka baka lite bullar i eftermiddag, om jag orkar...
Imorgon har jag tid hos handkirurgen på Ackis...är faktiskt riktigt nervös.



Agii Apostolii på Kreta. Den 18 september sitter Maja och jag här i varsin poolstol med en drink i handen!
( om jag inte ligger på operationsbordet med en gips på handen, förståss..)
Postad i: Allmänt Kommentarer (7)

country living

Med risk för att min blogg nu hamnar under kategorin: " bloggen om den vita lantstilen"..., så kommer här lite bilder från köket som nu nästan är färdigt. Vi väntar på att bänkskivorna och diskhon ska komma hem och att några skåpluckor ska målas om.



        

Postad i: Allmänt Kommentarer (7)

vikingaland

Blev bjudna på grillkväll i Vikingaland igårkväll, mycket trevligt och GOTT! Ett litet Spanskt inslag smög sig också in i form av stora kannor fyllda med hemgjord Sangria, Supergott!

Bildbevis:

       

    

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)