>

fredag

JÄTTEGOTT grillat nötkött från Vålas fina köttbutik! Åke hade fixat middag med grillkött, klyftpotatis, bea och fint rödvin tills jag kom hem ikväll. Tråkigt nog så är det bara skitprogram på tv på sommaren. Trist tycker jag. Bara för att det är sommar så behöver ju inte alla sitta på en kobbe i skärgår´n utan radiokontakt...Vi stackare som jobbar BEHÖVER faktist nåt skapligt på burken att koppla av med på kvällarna!
Jobb imorgon igen, dock bara fyra timmar...känns som en barnlek!!
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

barnvårdare

Ledig dag idag som spenderats i Sala hos sjuka barnbarnen. Det är så mysigt att vara dagmormor, trots att dom är sjuka...Men det var inte så farligt. Nån mystisk feber i två dagar sjuka. Vi har sjungit, läst böcker, kollat på tv, fikat, gjort våfflor, haft djupa samtal om hjärnans funktion och om människornas utveckling från istid till nutid...Vad säger man...Lilla vän, mormor tyckte inte att det var så coolt att plugga, hon läste två år på gymnasiet till typ hemmafru...Då det visade sig att jag hade problem att förklara det hela, fick jag till svar: Min pappa vet JÄTTEMYCKET om hjärnor!

      

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

det sticker i min hals...

...kan väl aldrig vara mormors gullhöna som smittat mej...

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

Grattis Sara



Tänk att ha en dotter som fyller 30 år nästa gång, sa jag till mamma.
Jag då, som har en dotter som fyller 50 nästa år, svarade hon...


Jag som trott mej tillhöra den glada skara som anser att ålder bara är en siffra...

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

KRISTINA

gratulerar vi idag!
Maja Britta Cristina och Annica Cristina.

Dom här godingarna åt Milla och jag upp till frukost igår! ;)

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

vilken dag...

Konstigt att det alltid är samma kunder som drabbas av fel och konstigheter hela tiden. Otur? Lustigt sammanträffande? Knappast!  Satt det i system skulle jag vilja säga...
Ankan är lite elak idag...

Postad i: Allmänt Kommentarer (6)

slut på det lata livet

...tur var nog det för  jobbarbyxorna var lite för välsittande i morse...Eller var dom bara nytvättade? (Skitsamma) Men det var inte så jobbigt att komma iväg imorse, som jag trodde. Många glada skratt under dagen...



Det var vi som kamperade ihop idag!
Bild från vår roliga/årliga sommartjejfest.
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

roadtrip

Drog till Sigtuna idag. Kände för att fika hos Tant Brun. Blev inspirerad av reportaget i senaste Leila bakar. Vi fiskade upp M&M i Uppsala, dom hängde på. Mysig dag som avslutades med ett besök på Fullerös underbara butik!



Äntligen kunde jag känna mej riktigt lång och reslig!
Det var 24 år sen vi var hit sist...då drog Martin upp kjolen på Tant Brun...hon verkade tagit igen sig!
Postad i: Allmänt Kommentarer (8)

...jag fixade det!


 

Skapligt ont i tummarna efter att tryckt ut degen i formarna...
Jag var riktigt nervös över om jag överhuvudtaget skulle få ur dom...Men det gick kanonbra! Efter att ha svalnat en stund var det bara att knacka dom lätt i skärbrädan, klick så lossade dom!



...fast jag har inte smakat dom än...kanske oätbara...
...samlar fortfarande vuxenpoäng vid strax 50...
Postad i: Allmänt Kommentarer (5)

grillkväll

Grillkväll i Dalen igårkväll. Mycket gott som alltid och väldigt trevligt. Tog en cykeltur efter maten och hamnade på Vädursgatan. Där serverades det kall öl på altan! Även det mycket trevligt!

Tackar för senast till Er alla!











 

Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

hyresgäster

Vi har fått hyresgäster i vårt äpppelträd! Det är herr och fru Turkduva som har byggt sig ett bo och väntar nu tillökning inom snar framtid. Anders kom på besök och såg något konstigt uppe i en trädklyka...Vi har kollat med kikare för att se bättre och har med hjälp av Martins gamla fågelbok artbestämt vår nya hyresgäst. ;)




 
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

ljusare tider...

Snart är det dags att tända ljus igen! Åke och jag har tjuvstartat lite med att tända den här fina ljuslyktan om kvällarna.
Köpt i Sala förståss, på Blomsterverkstan.









Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

Loppis

Hittade 24 stycken väl inbakade, men fräscha, små plåtformar som man gör småkakor i på loppis vid Sala Silvergruva. Lite surt men tanke på att vi kastade massor av sådana när vi röjde ur Astrids och svärmors lägenheter...Men nu ska jag försöka mej på att baka Mandelmusslor till de kommande högtidsdagarna i familjen. Jag har hittat ett recept där dom använder mandelmassa istället för skållad och mald mandel. Väldigt smidigt, tycker jag, för mandelkvarnen och jag har aldrig varit några goda vänner... 



Sala Silvergruva antik och loppis. Älskart!! Vi var dit två gånger...



Får väl se om mina blir så här snygga...
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

hemma-semester


Vad skönt att tvätta alla halvfuktiga myggspiralsdoftande handdukar och kläder! Vad lyxigt att kunna spola vatten ur kranen hur länge man vill utan att vattenpumpen börjar hosta. Helt underbart att bara stå i duschen och njuta av varmvattnet utan att ha en stackare sitta utanför och vänta eller att vara rädd för fotvårtor...Men vad trist att inte kunna och sitta sig vid klipporna och titta ut över en spegelblank Silvköpare. Eller dricka vin och spela plump och bli osams i förtältet... Eller reta sig på asfaltspolackerna..;)
Fem dagar kvar, nu gäller det att ta vara på dagarna och njuta!





Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

inredningstips

Jag fastnade på den här sidan ikväll www.styleroom.se ..."Vanliga" människor visar bilder på sina hem, trädgårdar och renoveringsprojekt. JÄTTEKUL!! Man kan söka på ett ord, tex retro, och alla hem med retrostyle kommer fram. Rekommenderas verkligen, massor av tips och inspiration utlovas!

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

goa gubbar

Min "onda mage" har nu utvecklats till en skaplig magkatarr...
Fxxx Yxx, säger jag...måste vara att man ätit för mycket jordgubbar...

Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

flyr regnet idag

Är hemma i offerbo och tvättar och datoriserar....Tänk hur länge jag har klarat mej utan datorn! Vi har det så bra vid Silvköparen. Sover gott och äter gott...Jag har badat massor av gånger!!! Olssons har bott i en stuga bredvid oss i tre nätter. Vi har varit på utflykt till Särtabrunn och till Sala Silvergruva. Shoppat i Sala och handlat världens godaste potatissallad på Åkrahallen! Så underbart man kan ha det bara fem mil bort....

       
Träffat barnbarnen varje dag!


Familjeträff vid gruvan


Sommar-Lilly i badet!


Postad i: Allmänt Kommentarer (4)

tallin

Nu är vi hemma i värmen igen...I Tallin var det soligt, vackert och behagligt väder att strosa omkring i. Vi har ätit gott, handlat "gott", mått gott och njutit av semestern. Vi var nog det nyktraste och skötsammaste gänget på hela båtresan! Bilden kanske talar för något annat, men tro ej på allt du ser!!




Postad i: Allmänt Kommentarer (3)